Wie zijn wij?

Wij zijn Marieke van der Heide en Henrieke Brandsma. Samen mogen wij werken voor mentorproject Laten we Welzijn. We hebben beide een gezin en zijn woonachtig in Ede. Met veel plezier proberen wij mentoren en jongeren te vinden die we aan elkaar kunnen koppelen. Daarnaast begeleiden wij de bestaande koppelingen. Onze dankbaarheid gaat vooral uit naar de vele vrijwillige mentoren; jongeren die zich willen inzetten voor andere jongeren in hun woonplaats. Geweldig dat zij door inzet van hun tijd van levensveranderende waarde kunnen zijn!

We hebben intensief contact met diverse hulpverleners in Ede. Zij weten ons te vinden om jongeren met een hulpvraag bij ons aan te melden. Daarnaast gaan we actief op zoek naar geschikte mentoren. Wij zoeken deze mentoren op allerlei plekken zoals bijvoorbeeld op de CHE of  bij verschillende jongerennetwerken in Ede. Maar ook via social media proberen we de jongeren te vinden die zich willen aanmelden als mentor.

Het is mooi om te zien dat het resultaat heeft wanneer een mentor zijn of haar tijd wil geven voor een ander. Deze tijd is niet uit te drukken in het effect wat dit heeft bij de jongere! Een jongere vertelde dat hij dankzij het mentorproject hij nu niet meer in eenzaamheid leefde maar nu zelf op pad kan gaan door Ede. En een mentor liet weten dat hij het mentorproject een verrijking vindt van zijn opleiding. Voor meer van deze verhalen kun je kijken bij de ervaringsverhalen.

We komen graag met je in contact en we zien uit naar een prettige samenwerking.

Laten we Welzijn is onderdeel van Netwerk Dien Je Stad / Stichting TijdVoorActie.

 

 

We trekken een periode van een jaar samen op. Ik kan mijn verhalen aan iemand kwijt.
Voor een traject begint, starten we met kennis maken. Wie ben jij? Welke mentor of welke jongere past bij jou?
Mentoren worden getraind. In deze Basiscursus worden allemaal factoren die bij mentorschap horen onder de loep genomen.