Ik wil mentor worden

Wil jij mentor worden van een jongere in Ede?

Er zijn vele jongeren in Ede die een stapje verder willen komen met behulp van de inzet van een vrijwillige mentor. Heb jij de skills om iemand op weg te helpen?

Waar spreek ik af met mijn jongere? Op een plek die voor jou en je jongere prettig is.
Wanneer start ik met het mentorproject? Zodra er een passende match is gevonden voor jou als mentor met een jongere met hulpvraag.
Waarom? Omdat is gebleken dat jongeren veel kunnen leren van jongeren, en het fijn is om iets terug te geven aan de maatschappij.

Wat houdt het in om mentor te zijn van een jongere?

Als mentor heb je regelmatig contact met de jongere zodat je elkaar echt leert kennen en goed kunt aansluiten bij elkaar. Aan het begin van het traject zie je elkaar wekelijks een uur, daarna kan de frequentie lager worden. De duur van een mentorproject is één jaar, met een startfase, tussenevaluatiefase en een afrondingsfase.

Samen met je jongere stem je af hoe je het mentorproject vorm geeft. Sommige mentoren kiezen er voor om in het centrum af te spreken, de ander gaat wandelen, fietsen of ergens wat drinken.

Tijdens de activiteiten werken de mentor en de jongere aan de doelen waar de jongere graag verder mee wil komen.

Hoe word ik ondersteund in mijn mentorschap?

Vanaf de kennismaking tot aan het afsluitgesprek valt het traject onder onze verantwoordelijkheid. Wij begeleiden de trajecten, Stichting Breder geeft intervisie en vanuit de organisatie Jan Arends worden cursussen geboden om jou te ontwikkelen in je rol als mentor. Ook is er een klein budget beschikbaar voor kleine onkosten die je maakt als mentor.

Wanneer ben ik geschikt als mentor?

– als je geïnteresseerd bent bij de leefwereld van een jongere

– als je een jongere graag verder helpt bij zijn / haar doelen

– als je betrouwbaar bent in je afspraken en je sociaal gezien sterk in je schoenen staat

– als je woont in de gemeente Ede

– als je 18+ bent

Kan ik kiezen wie ik wil begeleiden?

We koppelen je aan iemand die je graag zou willen begeleiden. Je kan bij de kennismaking aangeven wat je wensen zijn. Misschien vind je het leuk om met iemand te gaan wandelen, of misschien hou je van sporten en wil je best wel iemand meenemen? Of is koken juist je passie? Zo kunnen er allerlei wensen zijn. Vanuit de jongere zijn er ook wensen en verwachtingen. Deze proberen we zo goed mogelijk te matchen.

Ben jij benieuwd welke jongeren er nu staan te wachten? Klik dan hier.

Meer weten of mentor worden?

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in.

Ik wil een mentor worden